Kozines

Garantie op je bouwproject

Onze Aannemers kunnen met SWK.(Stichting Waarborgfonds Koopwoningen) leveren als de klanten dat wensen.
Als je veel geld uitgeeft voor een bouwproject, nieuwbouw of verbouw, wil je dat het goed gebeurt. Aannemers hebben altijd de plicht om te leveren wat ze beloven en waar je voor betaalt. Dat geldt voor iedere zakelijke overeenkomst en dus ook voor een bouwproject. Maar wat als je aannemer failliet gaat? Of als een probleem niet wordt opgelost? Je voorkomt problemen door een gewaarborgde garantie (verzekering) af te sluiten.

De drie grootste

De drie grootste garantiepartijen voor de woningbouw zijn:

  • BouwGarant
  • Stichting Waarborgfonds Koopwoningen (SWK)
  • Woningborg


Je kunt alleen een garantie afsluiten via een aannemer die is aangesloten bij één van deze partijen. Is je aannemer niet aangesloten, dan kun je de garantie niet afsluiten.

Verplicht voor financiering

Het is natuurlijk fijn voor je zelf als je zekerheid hebt over het resultaat van je bouwproject, maar ook veel banken en andere financiële instellingen vinden een gewaarborgde garantie belangrijk. Soms stellen ze het zelfs verplicht als voorwaarde voor je financiering. Let daar dus goed op voordat je een aannemer gaat zoeken. In de zoekresultaten kun je filteren, zodat je alleen de aangesloten bedrijven te zien krijgt. Bij iedere aannemer die is aangesloten bij BouwGarant, SWK of Woningborg staat het logo op de profielpagina.

Wat valt onder de garantie?

  • Afbouw – Met een afbouw garantie wordt je woning altijd afgebouwd volgens de afspraken. Ook als je aannemer dit niet meer kan omdat hij bijvoorbeeld failliet is.
  • Herstel – Wanneer je bouwproject niet goed is afgerond en er gebreken zijn ontstaan, is je aannemer verplicht dit te herstellen. Als hij dit niet kan of wil, kun je een beroep doen op je gewaarborgde garantie (verzekering). Met een garantie ben je er zeker van dat gebreken worden opgelost.
  • Energieprestatie – Steeds meer woningen worden opgeleverd met duurzame energie, bijvoorbeeld met zonnepanelen. Je kunt de prestaties van deze maatregelen verzekeren. Zo weet je zeker dat je niet met een enorme energierekening blijft zitten.
  • Geschillen – Bouw Garant, SWK en Woningborg helpen je als je een geschil hebt met je aannemer.
  • Voor verdere informatie kunt U contact op nemen ons Kozines Team.