Kozines

Tandartspraktijk, Brasschaat (België)

De tandartspraktijk te Brasschaat hebben we mogen bouwen in opdracht van Coördinat-ED uit Mechelen.

Het gebouw is volledig passiefbouw, dat betekend dat het gebouw als het ware te verwarmen is met een kaarsje en aan de hoogst mogelijk luchtdichtheidseis voldoet.

Alle vloer, dak en buitenwandelementen zijn opgebouwd uit I-liggers, waarvan de buitenwanden geisoleerd zijn met cellulose. De buitenwanden zijn aan de buitenzijde gedeeltelijk bekleed met dampopen fermacell plaat en houtflex isolatie met als eindafwerking stucwerk, houten beplanking en steenstrips. De hoofddraagconstructie bestaat uit stalen kolommen met Kerto-liggers.

Kozines is een toonaangevende specialist in de productie en levering van houtskeletbouw woningen, utiliteitsbouw delen en gevelelementen. Door slim samen te werken met betrokken partijen kunnen ze de meest ingenieuze plannen realiseren. In modern geoutilleerde productiehallen worden de producten onder ideale omstandigheden geproduceerd volgens de meest recente normen en technieken in combinatie met ambachtelijk vakmanschap. Kozines is betrokken bij verschillende initiatieven op circulair bouwen.

Contactpersoon voor deze casus is: Douwe Leerstra